onsdag 21 februari 2018

Sista dagen på MP Resort

Vårt boende här på MP Resort är ok, men när tidvattnet drar sig tillbaka är det inte så mysigt. Vi har faktiskt inte badat här alls utan vi har förflyttat oss till andra stränder.
Jag tar en morgonpromenad när vattnet dragit sig tillbaka så jag går långt ut på havsbotten. Går även förbi Gypsy bar så jag kan fotografera den i dagsljus. 
Idag kör vi över till östra sidan där pieren ligger och där alla båtar lägger till. Ganska stökig och skräpig by med massa moppeuthyrare, olika biljettställen för speedboats, slowboats och andra kommunikationer. Ett antal restauranger och ett fåtal affärer. Handlar dock inte här utan i korsningen mitt på ön där det finns bl.a. en affär som säljer saronger och andra "thaikläder". Köper några saronger för 150 bath styck (= 40 bath). Priserna är överhuvudtaget låga här på Koh Payam. Men standarden är i snitt lägre än på andra platser vi varit i Thailand! Här på MP betalar vi 1500 bath/dygn (= 385 kr) inkl frukost! AC men inget kylskåp och endast kallt vatten i duschen.
På kvällen tar vi en drink här på MP innan vi går bort till Gypsy bar. Ikväll tänker vi även äta middag där. Men vi blir lite förvånad när vi ser att det är tomt där, dvs inga fler gäster än vi?? Får dedan veta att det är big party med levande musik på Hippie Bar på norra delen av Buffalo Bay. Och musiken hörs väl över bukten.
Men vi stannar ändå och beställer vår mat. Riktigt gott (fried vegetables, tofu i sås + ris) och billigt, - 100 bath. En schweizisk familj med tre söner dyker upp och vi sitter och iakttar dem när de leker med varandra på stranden. De ser så mysiga ut hela familjen och vi pratar lite med mamman. De har varit på resande fot i drygt 3 mån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar