måndag 19 februari 2018

Hyra moppe

Efter en natt på hårda madrasser (ja sängarna på förra boendet var sköna) vaknar vi till en varm dag. Frukost ingår här och den är ok, trots avsaknad av yoghurt.
Idag hyr vi moppe för några dagar, 200 bath/dag. Det finns inga bilar på ön och vägarna ser ut som cykelvägar. Betong med massor av gropar och skador som gör att det går ganska lugnt till på vägarna. Fred blir skjutsad ner till pieren där uthyrningen finns.

Väl tillbaka kör vi norrut för att utforska norra delen av Buffalo Bay. Träffade ett par på båten från Ranong, som rekommenderade en resort där. Planerna var annars att söka oss söderut till Ao Yai beach (Long Beach).

Stranden här uppe är mycket bättre än på den södra delen där vi bor. Här går det att bada även när vattnet dragit sig tillbaka på eftermiddagen. Tidvattnet är mycket tydligt speciellt på den södra delen.
Vi kollar in Marina resort som ser trevlig ut. Beställer en bananshake som får bli vår lunch. Frågar om det finns någon ledig bungalow från den 22 februari och det visar sig att den som ligger närmast stranden blir ledig då. Innan vi bestämmer oss vill vi även kolla på Long Beach.
Men vi beslutar oss för att köra upp till Marina och boka 5 nätter från den 22 februari.
På kvällen äter vi på Buffalo Bay Vacation. Restaurangen är stor och nästan öde. Var är alla människor? Men maten var god.
Avslutar även denna kväll på Gypsy bar med ett glas vitt, 115 bath = ca 30 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar