söndag 18 februari 2018

Koh Payam

Söndag förmiddag är en taxi bokad för att köra oss till Ranong. Därifrån blir det Speed boat till Koh Payam.
Med i taxin finns också taximannens fru och ett barnbarn på drygt 2 år. De sitter i framsätet och barnet, som heter Iphone, utan säkerhetsbälte! Sträckan som ska ta 3 tim blir med denna taxi 2 1/2 timme. Det går undan m.a.o. Resan kostar 3200 bath (drygt 840 kr)
Efter inköp av båtbiljetter (350 bath/pers) får vi vänta en stund på avgång. Överfarten tar ca 45 min.
Väl framme på Koh Payam väntar motorbikes på att ta oss till MP resort. Bagaget på en moppe och en varsin till oss. 50 bath/moppe = allt tillsammans ca 40 kr tillsammans!
Checkar in på MP resort och får bungalow nr 5. Dessa bungalows ligger på rad rakt in från stranden. Marken runt omkring täckt av fin vit sand. Här betalar vi 1500 bath/natt inkl frukost för två.

På kvällen blir det en mojito i strandbaren vid MP Resort. Under Happy Hour endast 80 bath (ca 21 kr). Vattnet har nu försvunnit helt från stranden. Ser inte så kul ut.
Middag på Payam Cabana som ligger väster om oss. Därefter promenerar vi längs stranden österut och hamnar på Gypsy bar. Reggaemusiken hörs i högtalarna och vi stannar och köper varsitt glas vitt vin. 
Efter en stund lystrar jag till och tycker mig höra att sångaren sjunger på svenska! Jo mycket riktigt, det är på svenska och jag hittar klippet på Youtube. Mycket oväntat!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar