onsdag 6 september 2017

Paros

Det blir tidig uppstigning även idag. Frukost kl. 6 och sedan promenerar vi bort till hamnen. Det är fortfarande mörkt ute men i den lilla hamnen hittar vi snabbt vår båt, Super runner (Golden Starta Ferries). Det är en stor båt som rymmer över 900 passagerare. Här är det förutbestämda platser och vi blir lotsade rätt av personal på båten.
Båten avgår 7.15 och vi anländer till Paros strax efter 11.


Hotell Zannet

Här möts vi av rumsraggare, men vi har redan bokat hotell så nu gäller det att hitta dit.

Hotellet Zannet ligger längs med stranden lite norr om hamnen. Hotellet skiljs från stranden av en väg, men närheten till vattnet finns där. E-post: hotelzannet@yahoo.gr (fel på deras hemsida)


Vi får vänta lite på att rummet ska bli färdigt och under tiden äter vi lunch, grekisk sallad, tsatziki och en Mythos. Såå gott!

Vår balkong längst till höger

Vårt rum på Zannet. Bilder från deras hemsida

Vårt rum på Zannet. Bilder från deras hemsida

Går sedan ner till stranden vid hotellet. Vi är ganska trötta efter den tidiga morgonen. Nu äntligen ett dopp i Medelhavet. Behaglig temperatur men det blåser en del.
På kvällen äter vi på restaurangen bredvid hotellet. Ok men vinet var ingen höjdare.
Solnedgången är helt magisk som vi kan njuta av från vår balkong.

Paros runt

Idag ska vi hyra en moppe för att kunna se oss omkring på ön. Men först äter vi frukost på Zannet. För mig blir det yoghurt med honung och kaffe = 7€. Vi kommer nog att komma undan lite billigare på Amorgos när vi har tillgång till pentry.

Karta från thehotel.gr

Amalia på Zannet går igenom kartan över Paros och tipsar oss om sevärdheter; stränder mm. Hon fixar även en moppeuthyrare som kommer till hotellet med vår moppe.
Vi kör norrut via Naoussa. Stannar på Santa Maria stranden på nordöstra Paros. Efter några timmar fortsätter vi söderut och kör in i Lefkes, en gammal bergsby, där vi stannar en stund och dricker en frappe.
Fortsätter sedan söderut runt ön. Vägen går en bit in från kusten och vi kör inte ner till någon av stränderna utan kör mot Parikia.
Ikväll äter vi på Aroma som Amalia, och även Vagabond guiden, rekommenderar. Vi beställer Meze. Mycket gott. Det blev falafel, aubergine chrochet, zucchini saganaki, dolmades och tzatsiki. Restaurangen är populär och folk står i kö för ett bord. Tyvärr påverkar det servicen, känns lite stressigt.




Utsikten från vår balkong!

Ännu en fantastisk solnedgång!

Badbåt till Martselo Beach

Efter frukosten går vi bort mot hamnen och tar badbåten  till Martselo Beach.  Kostar 3€/pers. t o r. Idag hyr vi solstolar med parasoll. Skönt att komma upp från sanden. Men det kostar, 10€..

Härlig strand med ljuvlig sandbotten. Här blir vi kvar hela dagen. Till lunch blir det bröd med ost och salami som jag tagit med. Budget m.a.o 



Idag blev det solstolar med parasoll



Båtarna kommer och går i hamnen i Parikia






På kvällen promenerar vi in i den äldre delen av Parikia. Tar ett glas på Alexandros,  gammal väderkvarn i södra delen av Parikia.





Middag på en fransk restaurang inne i gränden i gamla stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar