onsdag 13 september 2017

Koufonissi

Idag packar vi ihop för att resa till nästa ö - Koufonissi. Båten går inte förrän på eftermiddagen så vi lämnar vårt bagage hos vår moppeuthyrare i hamnen och går sedan till stranden norr om hamnen. Helt ok att bada och vi kopplar av några timmar.

När vi väl dra oss mot hamnen i väntan SeaJet som ska ta oss till Koufonissi får vi höra att färjan är försenad - som vanligt enligt de bofasta. Avgången är beräknad till 14.20 men vi får vänta nästan en timme innan den väl dyker upp och då blir det en stressig boarding. Överfarten till Koufonissi tar dock bara ca 40 min.

Väl framme möts vi i hamnen av En skylt med Melissa Chora, vårt boende. Vi checkar in och beslutar oss för att boka ännu en natt, alltså 4 nätter totalt.  Chora är litet, mysigt och avslappnat.
Vi går ut och handlar för morgondagen. Även här fixar vi frukosten själva. Äter sedan middag här på Melissa. Ser att deras restaurang är omnämnd i Vagabond-guiden för Grekiska övärlden som vi har med oss. Jag äter aubergine med köttfyllning, mycket gott och Fred får äntligen sin get!!




Fano Beach

Sovit gott trots värmen. De första dagarna på Paros var det svalare men på Amorgos och här på Koufonissi har temperaturen stigit, även badtemperaturen (runt 25 grader) Detta beror nog delvis på vinden som har avtagit betydligt efter Paros.

Äter frukost och promenerar sedan längs sydkusten österut. Där ligger stränderna på rad, de flesta sandstränder och härligt, härligt turkost vatten. En hel del naturister men inte dominerande och jag väljer att var "halvklädd". Vi stannar på Fanos beach, den näst sista i raden av stränder.






På kvällen äter vi på Remezzo. Det blir chicken souvlaki för mig och aubergine gryta (aubergine briam) för F. Ikväll rött vin.


Båt till Kato Koufonissi

Värmen håller i sig, dagstemperaturen ligger strax under 30 grader, klarblå himmel och en svag bris. Underbart, underbart! Idag följer vi med badbåten ut till Kato Koufonissi. Vi bor på Pano Koufonissi, som är betydligt mer befolkad och där alla hotell ligger.

Karta från abettergreece.com/koufonisia/


Kaptenen på båten 😉


Båten lägger först till vi den Taverna i Panaghia och går sedan vidare ner till stranden Nero. Vi följer med ner till sandstranden och stannar där i ca 2 tim. Den påminner en del om Apella på Karpathos minus solstolar. Här finns inga solstolar någonstans. Stranden består av grovkornig sand och sten. Samma i vattnet, först små flata stenar och sedan sandbotten. Men det blir snabbt djupt. Vattnet är otroligt klart och man fattar inte att det är så djupt eftersom man lätt kan se botten även där man inte bottnar.



Nero Beach

Nero Beach

Panagia på Kato Koufonissi

Vi följer med båten till Tavernan och äter lunch där. Blev rekommenderade den av ett par från Karibien som vi träffade på Amorgos.






Vi hinner med ännu ett dopp innan badbåten hämtar upp


Värmen håller i sig

Vaknar till ännu en solig och näst in till vindstilla dag. Vi promenerar österut mot Fano beach. Efter att ha kollat in de övriga bedömmer vi att det är den som bjuder på lite skugga.

Väl tillbaka där vi bor blir det duschen och lite andra bestyr innan vi går ut och äter.
Vi går vi en runda i Chora. Kan inte låta bli att ta bilder till höger och vänster. Det är verkligen mysigt här. Avslappnat och opretantiöst. Vi köper färjebiljetter till Paros.  Måndag morgon reser vi vidare. Sista anhalt blir Antiparos, som ligger nära Paros.
Sedan går vi till Fos Fanari och äter gyros (ligger intill supermakt nedanför oss). Mycket mat, god mat!
Ikväll blir det en 1/2 l rödvin till.







Sista dagen på Koufonissi

Värmen viker inte. Det börjar bli svettigt nu. Men jag njuter. Vattentemperaturen har också stigit någon grad, drygt 25 grader.
Vi har kommit in i en behaglig  slapp rutin: frukost på uteplatsen; yoghurt med honung och sedan kaffe. Ibland bröd med ost till. Gör några mackor med ost och salami + tomater och en nektarin att ta med till stranden. Går sedan ca 4 km längs längs med sydkusten tills vi når "vår" strand, Fano beach. Efter en svettig promenad är det skönt att slänga sig i vattnet.

Havet är lugnt, vattnet sagolikt klart och en ljuvlig sandbottnen. Simmar en stund, njuter..... Ligger sedan i halvskugga och lyssnar på en bok, just nu Jonas Moström, tidigare Carin Gerhardson (kan jag rekommendera).


Tillbaka på Melissa packar vi ihop för att allt ska vara klart imorgon och tidig färja till Antiparos.
Innan vi går ut och äter middag betalar vi för våra 5 dagar här. Vi hade bokat 3 nätter på booking.com och betalar då 45€ per natt. De extra 2 nätterna jag bokade på plats betalar vi 35€ per natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar