söndag 4 mars 2018

Lämnar Koh Payam

Nu lämnar vi Koh Payam efter 14 dagar på ön för att börja vår hemresa. Vi har haft sagolikt vackert väder med temperaturer som överskrider alla tidigare besök i Thailand. Även vattentemperaturen har varit hög 30-31 grader och endast på morgonen kunde havet svalka något.
Startade dagen strax före 7.00. En halvtimme senare kom två moppetaxin och hämtade oss med bagage. Vinkade hej till Judy och Carl från Canada när vi lämnade Marina. Det var ju faktiskt de som rekommenderade Marina när vi träffade dem på båten till Koh Payam. Sedan har vi umgåtts, ätit middag ihop och de senaste kvällarna har vi ägnat oss åt sällskapsspel. Mycket trevligt.
Bilder från Judy and Carl from Canada
Lite efter 8.00 avgår speedbåten till Ranong. Där väntar en taxi som ska ta oss till busstationen för vidare färd mot Phuket 9.30. En ganska sliten buss med galonsäten och dålig AC. Svettigt, med andra ord. Hela resan från Ranong inkl. båt och taxi gick på 1850 bath + 2 taximoppe 120 bath (= 570 kr) för två personer

Vid 15-tiden blir vi avsläppta en bit från flygplatsen där vi tar en taxi till Coriacea Boutique Resort. Hotellet, rena lyxen i jämförelse med den standard vi haft i 2 veckor, hittade jag på Agoda till halva priset 1520 kr (inkl. frukost) för två nätter. Så här bor vi. Resorten ligger vid stranden Mai Khao och nära flygplatsen och vi ser och hör flygplan med jämna mellanrum.

Efter att vi fått vårt rum med utsikt mot havet, byter  vi om och går ner till stranden. Blir positivt överraskad! Så härligt att kunna slänga sig i det varma men ändå svalkande vågorna efter drygt 5 timmar i en varm buss.


Sedan lägger vi oss på varsin solstol vid poolen. Stolarna står i vattnet så det är bara att doppa tårna eller en hand i vattnet emellanåt.
På kvällen blir det middag här på hotellet. Vi sitter vid poolkanten och två män spelar gamla popklassiker, allt från Beatles, Eric Clapton till Sevie Wonder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar