måndag 5 mars 2018

Coriacea Beach resort

När jag bokade detta hotell fanns inte många att välja bland, som låg inom vår budget och på nära avstånd till Phukets flygplats. Dessutom ville vi vara nära vatten, inte inne i en stad. Eftersom vi inte är ute efter shopping (räckte med det lilla på Koh Payam) var vi inte intresserad av att resa till Phuket stad. Vill gärna bevara minnet från det enkla och mer ursprungliga som vi hade på Koh Payam.

Så hittade jag Coriacea till kraftigt reducerat pris på Agoda (ca 1500 för två nätter). Högre standard än vad vi vanligtvis väljer. Men självklart var det skönt att komma in i ett rymligt, svalt och fräscht rum efter den svettiga bussfärden. Sköna sängar, härlig dusch med varmvatten!! Ett kylskåp med kall öl. Nåja den kostar ju extra förstås. En AC som även funkar bra på natten. Ett schysst hotell helt enkelt, men ganska opersonligt.

Frukosten i form av buffé ingår och jag får min yoghurt med frukt + kaffe.
Vi går ner till stranden, som ligger max 100 m från hotellet, med ett lånat solparasoll. Vattnet och stranden är verkligen fin och det blir ganska fort djupt. Klart vatten härlig sandbotten.
Vi ser otaliga flygplan som landar på förmiddagen, vilket är ganska fascinerande när man ser dessa giganter på nära håll. Se klippet nedan....


På eftermiddagen blir det för hett på stranden och skuggan från träden försvinner så vi går upp till en solstol vid poolen. Ja, livet är enkelt att leva.
Till en något sen lunch beställer vi ett fat med frukter. Sagolikt gott!!
Framför hotellet står en Citroen, modell äldre, parkerad som ett smycke.
På kvällen äter vi middag på hotellet. Det blir "Fresh Spring roll with schrimps", "Chicken Satay" och "Vegetable Spring roll".  Jag beställer en mojito och Fred ett glas vitt vin. Under middagen börjar det regna och åska kraftigt. Ett tag blixtrar och smäller det i princip samtidigt. Men det går fort över. Detta var första regnet på denna resa.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar