fredag 8 september 2023

Schinoussa

Tisdag 5 september

Idag blir det Blue Star som ska ta oss till Schinoussa. Båten är kraftigt försenad men Agnademas värdinna Maria står i hamnen och tar emot oss. Hotellet ligger strax utanför Chora och ca 1 km från hamnen. Vårt rum ligger till vänster om bougainvillean och på markplanet ligger ett bageri.


Närmsta granne är en maskinpark med lastbilar och grävmaskiner. Inte så snyggt! Vi promenerar in i Chora som är en fin, mysig liten "stad" i kykladisk stil.






Man blir törstig av att gå runt i gränderna.... Vi stannar till och beställer en varsin öl. Tilltugg ingick,- mycket gott!


Kvällens restaurang, Okto Adelpia, visar sig vara populär, folk köar för att få bord. Men vi var tidiga så det var inga problem. Restaurangen ligger en trappa upp från gatan på en terrass. Ändå skyddad för vinden. 





Basilika krukor finns överallt även här 💙

Onsdag 6 september

Idag söker vi oss ner till Tsiguari beach, ca 900 m promenad. Det är lite halvmulet men varmt. Stranden ligger skyddad för vinden så det här blir bra. 


Vägen upp från hamnen är oasfalterad och det dammar ordentligt. Så många bilar såg ut så här.  Kvällens middag blir på Deli, grekisk sallad och 2 smårätter. 

Bild från Tripadviser

Efter det beställer vi Irish Coffee och får en lite annan variant än vi är vana vid 😀Espresso + whisky och inget lull lull... Smakade riktigt bra! Det första gången vår servitör gjorde en Irish Coffee och därför bjöd restaurangen på den...haha! 

Torsdag 7 september

Vårt rum är ganska litet men mycket fräscht och estetiskt. Men i vissa fall har funktionen fått stå tillbaka för estetiken. Som t.ex. badrummet är så fint, men jag störde mig hela tiden på tvättfatet. Det var placerat alldeles för högt och långt in på stenbänken Jag skulle behöva en pall för att kunna sträcka mig över det så inte halva golvet skulle bli blött. Men duschen var läcker.



Mycket sköna sängar, dubbla madrasser vilket är lite ovanliga för att vara i Grekland.


Sista dagen på Schinoussa blir det stranden igen. Lite mer sol idag och sköna bad. Vattnet är fantastiskt och sanden fin men lite gråare än Iraklias stränder. Tamariskerna bidrar till skugga när vi behöver den.





Cigarettfimpar!


Vi återvänder till Okto Adelpia och ikväll blir det Moussaka. Det blir fullsatt även i kväll

Fredag 8 september

Idag ska vi återvända till Naxos. Vi packar ihop och går ombord på Skopelitis Express och lämnar Schinoussa vid halv 11-tiden.




Express Skopelitis på väg in i hamnen.




Här lämnar vi Schinoussa



Vi går in i Iraklias hamn innan vi fortsätter till Naxos




Än så länge är havet ganska lugnt, men ju närmare Naxos vi kommer känner vi av vinden ökar och vågorna blir större. Vi sitter även denna gång på övre däck. Men efter hand blåser det upp alltmer så vi går ner för att få lite skydd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar