tisdag 6 december 2016

Koh Jum

Nu lämnar vi Koh Lanta 

Den 6 dec checkar vi ut från D.R. Lanta Bay Resort och blir hämtade av en taxi vid 8-tiden. Tar färjan från Saladan till Koh Jum.

Anna med familj, som varit på Koh Lanta i drygt 5 v har en rejäl packning (+syskonbarnvagn) som ska lastas ombord. Men allt går bra och nu har vi ca 45 min båtresa innan vi ska över i en longtailbåt som tar oss in till Koh Jum Resort.






En hel del packning 😉

Koh Jum resort ligger vackert i en sluttning med husen halvt dolda av all grönska. Många trappor ner till stranden och inte helt enkla att gå i eftersom de sluttar svagt. Inget för dem som har problem med knän mm. Vi var nog de enda pensionärerna här, när jag tänker efter.

Sedan blir det stranden och idag skiner solen! Vattnet är ljuvligt varmt. På förmiddagen är det lågvatten och lite svårare att gå i p.g.a. stenar, men längre fram på dagen stiger vattnet nästan 1 meter och då blir bottnen finare och det blir betydligt barnvänligare.

Strandliv - 7 dec

Dagarna tillbringas på stranden med många bad. Bilderna får tala.....❤


Koh Jum Resort

Koh Jum är en liten ö mellan Koh Lanta och Krabi. En grön ö som ännu inte nåtts av massturismen. Det var inte länge sedan man fick elektricitet.


Ett utdrag från Krabiguiden
"Medan den södra änden av ön kallas Koh Jum (Jam eller Cham) kallas den norra delen även Ko Phu (eller Pu) som betyder krabba på Thai. Lokalborna är stolta över öns olika namn. Vägen av betong som anlagts på ön började byggas så sent som 2011 (30% klar) och de fortsätter att bygga ut vägen under 2104 & 2015.  
Ko Jum består av tre byar och har ca 2,100 permanenta invånare varav det flesta livnär sig på gummiodling och fiske. På västra sidan av ön finns ca 25 resorter med pris från 200 Thb.
Koh Jum är på gång att bli ett nytt mini Koh Lanta och Koh Lipe i ett. Alla som kommer älskar den för lugnet och dom trevliga människorna på ön."




Det är verkligen vackert här, lugnt och trevlig personal. Utanför huset vi bor i hoppar apor mellan träden. Vi har blivit särskilt tillsagda att inte ha mat på rummet och lämna öppet för då tar de sig in och snor det.






Annas bungalow

Vår bungalow



Morgonpromenad på Koh Jum. Jag såg inga bilar men däremot mopeder
..... som behöver bensin 




Gummiträd som tappas


Solnedgång över Koh Phi Phi

Frukost på Koh Jum

Här på Koh Jum Resort serveras frukostbuffé. Helt ok och det finns något som passar alla. För mig blir det yoghurt, musli och frukt. Och kaffe förstås. Ibland blir det även omelett eller äggröra.






Lämna Koh Jum - 10 dec

Ja, så var det dags att lämna Koh Jum och vårt fina boende här. Verkligen lugnt och mysigt med sol och bad varje dag.

Vid 12-tiden tar longtailbåten oss ut på havet där vi möter färjan som ska ta oss tillbaka till Koh Lanta. Anna med familj åker med i samma båt, men de går över till en annan färja som ska ta dem till Krabi. De påbörjar nu sin hemresa efter 6 veckor i Thailand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar