onsdag 12 augusti 2020

Gotland nästa

I många år har vi talat om att resa till Gotland men annat har kommit emellan. Men i dessa Corona tider då vi väljer bort vår årliga resa till Grekland var det äntligen dags. Vi bokar färja från Oskarshamn och en natt där. 4 nätter i Visby som vi senare förlänger med ytterligare en natt.

Onsdag 5 augusti

Vi kör till Oskarshamn, en sträcka på nästan 30 mil. Checkar in på Sjöfartshotellet nära hamnen. Det är relativt varmt men molnen skymmer solen och det blåser friskt. Vi går en runda i staden och kollar in olika restauranger som ser trevliga ut. Inser att det finns många att välja bland men än så länge se är det lugnt, inte mycket folk i rörelse. Vi hamnar till slut på Kupolen, kanske inte den mysigaste restaurangen men mycket god mat!!! 

Torsdag 6 augusti

Sovit relativt bra i sköna sängar. Lite trängsel vid frukostbuffén men alla försöker att hålla avstånd så gott det går. Mycket bra frukost, inget saknas.

Gotlandsfärjan avgår 11.30. På färjan är alla passagerare utspridda med stort avstånd. Känns bra. Jag ser en film "Livet efter dig" som jag sett innan, men ändå trevlig. Vi köper en varsin räksmörgås och kaffe. Riktig god med massor av räkor. Anländer till Visby hamn 14.40. 

Checkar in på Solhem Hotell som ligger nära ringmuren på södra sidan. 


Vi går en runda i Visby innerstad och gillar det vi ser. Känner historiens vingar när vi stöter på den ena kyrkoruinen efter den andra. Fantastiskt att man har bevarat så mycket och förstår nu varför Visby är så älskad av så många. 
Det blir många steg på kullerstensgator och jag blir lite trött i mina höfter. Men med några små pauser funkar det. Vi hinner även med en liten snabbis in i Botaniska trädgården. Fantastisk oas nära alla gränder och restaurangliv.






På kvällen äter vi på Bolaget, en restaurang som ligger på Stora torget. Tillbaka på hotellet och vilar och njuter av utsikten från vårt rum. Vi har två fönster mot vattnet, solnedgång och ett mot ringmuren. Verkligen skönt, ljust och lite pensionatkänsla.


Bilder från Booking.com


Fredag 7 augusti

Idag planerar vi en biltur till Fårö. Vi har tur och det blir inte så lång väntan på vägfärjan i Fårösund. Solen skiner, det +20° men en sval vind. Vi k´hamnar till slut på Ekevikens badstrand, som visar sig vara helt fantastisk.


PÅ väg tillbaka till Visby besöker vi Prima gård i Bunge. En liten oas på gotländska landsbygden. Dricker en kopp kaffe och besöker butiken på gården.






När vi kommer tillbaka till vårt hotellrum står där en en flaska bubbel.😀 Vilken överraskning! Maken fyller år idag och barnen grattar. 
På kvällen går vi en runda ner mot vattnet och strax utanför ringmuren. Ännu en skön kväll med vacker solnedgång att njuta av.




Lördag 8 augusti

Idag kör vi mot Ljugarn på ostkusten och stannar till i Roma för se Klosterruinen. Den har figurerat i en av böckerna jag läst så jag var nyfiken på att se den och miljön runt omkring. Efter Ljugarn far vi vidare mot Folhammar rauker.







Fortsätter sedan norrut och stannar en stund och badar vid Sandviken. Fin badstrand, fint vatten. Innan vi återvänder till Visby kör vi ner till Kattahammarsvik. Handlar lite och dricker en kopp kaffe.



På kvällen söker vi oss ner till hamnen igen och äter middag på restaurang Trossen. Beställer Frutte di Mare som var sådär...lite smaklös. 
Vi vandrar genom Almedalen, längs strandpromenaden och upp genom gränden.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar